Geschreven door Samantha

Lichaam vs Hoofd
Hoofd vs. Lichaam Hoofd -> Ik heb behoefte aan rust Lichaam -> Ik heb behoefte aan rust Hoofd -> Ik neem morgen mijn rust Lichaam -> Ik wil graag nu rust Hoofd -> Ik moet vandaag nog van alles doen 😵‍💫 Lichaam -> Als ik eerst even ga liggen kan dat als nog Hoofd -> Als ik ga liggen kom ik niet meer van de bank Lichaam -> Ik wil graag even uitrusten Hoofd -> Vanavond lig ik op bed dus nu ga ik eerst alles doen Lichaam -> Pffff.. moet ik nog zooooo lang...
Ik heb kanker! Vertelde ze me aan de telefoon.
Een vrouw die zo ontzettend positief in het leven staat en die probeert elke dag een nieuwe lichtpuntje te vinden. En dat lukt haar dan ook. “Want die lichtpuntjes Samantha die houden me op de been.” Elke dag probeert ze naar buiten te gaan om te wandelen, haar beweging en ontlading in de natuur. De kanker heeft haar andere inzichten gegeven in haar leven. Had je het dan anders mutte doen? Nee ze is er ook trots op. Maar ze heeft wel geleerd van de vrouw die ze was en die ze nu is. Sommige...

Het Hart! Het volmaakte hart als je geboren wordt! Of toch niet zitten er dan al beschadigingen in het hart vanuit je familiesysteem. Waar je op dat moment nog geen weet van hebt. Wanneer ontdek je dat dan eigenlijk dat er al beschadigingen in zitten. Sommige mensen al heel jong en sommige mensen pas op latere leeftijd. Het gaat er om wat doe je er mee: Optie 1 Ik wil het niet weten Optie 2 Geen idee wat ik er mee moet, mijn leven loopt niet lekker Optie 3 Ik ga eens kijken welke invloed dit...
Negatieve verhalen uit het verleden worden op de weegschaal gezet en eigenlijk zetten we daar weinig positieve verhalen tegenover, omdat die herinneringen moeilijker zijn. Want ach dat was gewoon zo en hoorde zo, dit zien we als gewoonte! Maar er ontstaat een disbalans. Want wat als je het nu eens kijkt naar dat wat je als negatief hebt ervaren in je opvoeding, wat doet je dan het meeste pijn? Bijvoorbeeld ik voelde me buitengesloten in mijn gezin, niet gezien, niet gehoord en kreeg geen liefde...

🤍 Liefde 🖤 Respect 🤎 Aandacht Als we dit onszelf gunnen gaat het in je relatie ook een stuk beter. 🤍 Als je geen liefde kunt geven aan jezelf hoe moet je dan liefde geven aan de ander? 🖤 Als je geen respect hebt voor jezelf, hoe kun je dan de ander respecteren? 🤎 Als je geen aandacht schenkt aan jouw emoties, hoe kun je dan de emoties van de ander begrijpen? We schuiven vaak de schuld af op de ander omdat dit de makkelijkste vorm is. En we denken ik ben het slachtoffer. Maar...
Het zit in mijn hoofd!
Het groeit en het is er echt in mijn lijf voel ik dat er iets niet klopt. Ik voel angst. Mijn lichaam geeft signalen af. Maar mijn hoofd explodeert. Angst is te groot geworden emoties overvallen haar ter plekke. Alle emoties zijn helemaal uit balans.

Gedachten
Ze beïnvloeden je dagelijks leven. Hoe meer gewicht jij vasthaakt aan negatieve gedachten hoe meer waarheid ze worden en/of hoe meer energie ze van je vreten.
🍁 🍄 Herfst 🍂🍃 🐌 Een periode van loslaten en naar binnen keren. 🪨 Maar ook een periode van meer depressies en burn outs. 🦥 Een vol hoofd als er geen ruimte is voor gevoelens en emoties. 🕸 VastZitten in oude patronen en overtuigingen. 🪶 Het gevoel hebben dat je het alleen moet doen/oplossen. 👀 Een eenzaam gevoel . . . . . . . . . . 💟 Stop, je hoeft dit niet alleen te doen. De juiste weg vinden voor hulp is lastig er is zoveel. Maar in welke positie je ook bent....

Gevoel is iets waar we makkelijk bij kunnen als we niet worden afgeleid door gedachtes. De vraag is alleen kan jij het nog wel? Want na een leuke gebeurtenis komt er gevoel en emoties naar boven, maar ook na een minder leuke gebeurtenis. Maar soms voel je ook gewoon helemaal niks, een soort frozen 🥶moment. Het is leeg. Eigenlijk doet het te pijn en kan je het gewoon niet voelen. Maar pijn heeft geen houdbaarheidsdatum dus je kunt dit heel lang volhouden. Vaak krijg je alleen wel te maken met...
Het gevoel van leegte, het gevoel van verdriet, het gevoel van eenzaamheid. Het doet iets met je lijf, je hoofd en hoe het met je gaat. Je kunt niet uitleggen wat jij voelt, niet iedereen begrijpt je, het doet pijn. Eigenlijk weet je ook niet hoe je hét moet uitleggen. Er is geen handleiding voor. Toch gaat elke dag gewoon door en tikken de uren, minuten en dagen weg. De pijn blijft er, de momenten zijn er, het verdriet blijft. Erken je eigen gevoel hoe lang of kort het ook geleden is. Probeer...

Meer weergeven

Praktijkgegevens:

Samantha Kiewiet

F. Domela Nieuwenhuisstraat 1,

8862 WB Harlingen 

 

Telefoonnummer + Whatsapp: 

(+31) 6 52 66 05 24 

 

E-mailadres:

info@gevoelscoach.frl

 

Actief op:

 Facebook & Instagram & LinkedIn

 

Ingeschreven bij de KVK onder nummer: 

75 43 14 41

 

Vestigingsnummer:

00 00 43 30 09 44

Schrijf je gratis in voor leuke nieuwsoverzichten van GevoelsCoach.frl 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.