Tweelingzielen

Dit verhaal heeft mij diep in mijn ziel geraakt en daarom hoort het thuis op mijn pagina. Ik ben zelf één van een tweelingziel, welke is overleden bij ca. 17 weken.  Alle credits gaan naar Petra Braun de schrijfster van dit prachtige verhaal!

Stel je voor:

Je beste vriend(in) vraagt of je een lange tijd mee wilt reizen naar Afrika. Een land waar je veel kunt leren en ook veel kunt helpen. Je kent het land van horen zeggen en voelt er eigenlijk weinig voor. Toch blijf je erover aan het denken en besluit samen te gaan. Doodeng, je laat namelijk al het vertrouwde achter je voor een lange tijd, zonder contact. Maar je gaat samen en dat maakt je moedig en denkt dat je samen het allemaal aankunt. Er gaat een tijdje van voorbereiding overeen en hebt je spullen gepakt. De dag is aangebroken en je neemt emotioneel van iedereen afscheid. Jullie stappen samen in het vliegtuig, gaat zitten en zwaait nog naar iedereen. Het is spannend. Je bent verdrietig, om wat je achterlaat en vreselijk gaat missen, maar ook nieuwsgierig wat jullie samen gaan doen. Je bent moe en gaat in het vliegtuig even slapen. Als je wakker wordt merk je dat je plaats naast je leeg is. Eerst denk je nog dat je beste vriend even naar de wc is, maar die is leeg. Je raakt in paniek en voelt je verlaten. Zonder te weten wat er gebeurd is weet je, je bent alleen. Je komt alleen aan in Afrika. Je wordt opgehaald met liefde, maar je voelt je alleen maar in de steek gelaten, eenzaam en hebt het vertrouwen in anderen verloren. Je voelt je niet compleet. Het lukt je ook niet weer een relatie aan te gaan, die je wel zoekt. Teveel gemis, heimwee, ook al probeer je alles perfect te doen, maar het lukt niet.

 

Je bent welleswaar daadkrachtig, betrouwbaar, een organisatietalent, begrijpt iedereen, maar de het nare gevoel blijft en je weet niet waar dit vandaag komt. Kun je je voorstellen, dat dit ook gebeurt bij een tweeling, waarvan 1 van de tweeling de zwangerschap niet overleefd? Zo’n 10% van de zwangerschappen, zijn een tweelingszwangerschap.

 

Minder dan 1% brengt daadwerkelijk een tweeling ter wereld. In de meeste gevallen overlijdt na 6 tot 9 dagen 1 van de twee embryo’s. (Dit merkt de moeder hooguit door een bloeding, vaak weet ze nog niet eens , dat ze zwanger is) Dit kan eerder, maar ook later gebeuren, zelfs tijdens of direct na de bevalling.

 

Het verliezen van een tweelingszusje of broertje op deze manier noemt men tweelingmanifestatie. Ook hier heb je samen met je tweelingszusje of broer de afspraak gemaakt samen geboren te worden en ineens is de ander weg. Je voelt je in de steek gelaten, eenzaam, gemis, heimwee, er niet bij horen etc. Als kind /volwassene voel je dit nog, kunt het alleen niet plaatsen. Met alle gevolgen van dien. Dit kan bijvoorbeeld uitmonden in depressies, ADHD , gepest worden , want je bent anders, angsten, niet zwanger kunnen worden.

 

Met dit weten, kun je hieraan werken. Zo gauw er gekeken wordt naar wat er werkelijk aan de hand is, bestaat er een mogelijkheid om het trauma weg te nemen en wordt de tweelingszus/broer als tweelinszus/broer gezien. Hij hoort er ook bij. Je hoeft niet meer te zoeken. Je bent weer compleet. Je wereld staat weer voor je open.

 

Bron

#Petra Braun

Wake up - wakker worden. Familieopstellingen, coaching, workshops & meer.

Praktijkgegevens:

Samantha Kiewiet

F. Domela Nieuwenhuisstraat 1,

8862 WB Harlingen 

 

Telefoonnummer + Whatsapp: 

(+31) 6 52 66 05 24 

 

E-mailadres:

info@gevoelscoach.frl

 

Actief op:

 Facebook & Instagram & LinkedIn

 

Ingeschreven bij de KVK onder nummer: 

75 43 14 41

 

Vestigingsnummer:

00 00 43 30 09 44

Schrijf je gratis in voor leuke nieuwsoverzichten van GevoelsCoach.frl 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.