Sabotage

Soms kun je heel wat dingen in stand houden door de sabotage van je eigen gedachten. Want dat is toch de waarheid. Maar wat als je bereid bent om je gedachten onder de loep te nemen, gedachten bedenk je gebaseerd op informatie die je hebt gelezen, gehoord of hebt ervaren.

 

Echter zijn niet alle gedachten waarheid het is belangrijk om bij die gedachten ook je emoties aan te zetten. Wat doet die gedachte met je, en heeft die gedachte invloed om je emoties ja of nee?

 

Dan heb je nog overtuigingen die je van jongs af aan mee krijgt van je ouders in je opvoeding. Welke niet altijd meer waarheid zijn voor jou.

 

En dan kun je vastzitten in patronen, die door jezelf en of ouders zijn gecreëerd omdat emoties bijvoorbeeld niet bespreekbaar waren thuis. Waardoor je vastzit in patronen van angst en verdriet. En daar gaan veel onwaarheden schuil omdat je zelf eigenlijk niet hebt ervaren wat klopt. Dit heb je meegenomen uit je opvoeding.

Tijdens de coaching merk ik kan dat mensen vastzitten, maar echte traumatische gebeurtenissen zijn er niet… maar wel in de opvoeding zijn bepaalde overtuigingen en patronen die voor de klant helemaal niet passend zijn. Maar de klant heeft er emotioneel last van want er werd nooit meer over gesproken maar het werd wel zo op die manier gedaan.

 

Een voorbeeld is: Je bent nog kind, je gaat verhuizen, dat is een grote gebeurtenis voor je als kind, je ouders zeggen we gaan naar nieuwe huis er veranderd voor jou niet zoveel, je krijgt een mooie kamer en de omgeving is mooi. Maar er is geen ruimte voor de emoties; angst, boosheid, afkeer, verdriet en vrolijk. Deze emoties hebben eigenlijk in elke situatie ruimte nodig.

 

Deze emoties willen bespreekbaar gemaakt worden. Probeer bij jezelf of bij je kind deze emoties mee te nemen. Stel je kind of jezelf de vragen… mijn Emotiekaarten handleiding kan je daar bij helpen, je kunt ze bestellen via de webshop.

 

Emoties helpen ons door situaties heen om het te begrijpen zo kunnen patronen worden doorbroken.

Praktijkgegevens:

Samantha Kiewiet

F. Domela Nieuwenhuisstraat 1,

8862 WB Harlingen 

 

Telefoonnummer + Whatsapp: 

(+31) 6 52 66 05 24 

 

E-mailadres:

info@gevoelscoach.frl

 

Actief op:

 Facebook & Instagram & LinkedIn

 

Ingeschreven bij de KVK onder nummer: 

75 43 14 41

 

Vestigingsnummer:

00 00 43 30 09 44

Schrijf je gratis in voor leuke nieuwsoverzichten van GevoelsCoach.frl 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.