Grenzen

Wanneer zie je aan iemand dat het even wat minder gaat en dat diegene wel wat extra aandacht verdiend...! Maar wat als diegene liever er zelf niet over wil praten... of zelf nog niet weet hoe dit op te lossen! Wat dan?

Als je in een hoge energie zit zo noem ik dat dan gaat alles eigenlijk een beetje aan je voorbij - je staat op en doet je dingen (meestal omdat je moet werken of ...kinderen of andere verplichte dingen)... - Maar als het plezier langzaam verdwijnt... je thuis niet happy voelt ... je steeds wat vage klachten hebt waar je .. eigenlijk niet mee geconfronteerd wilt worden... je lichaam voelt aan alle kanten ik wil gehoord-gezien worden! Maar waarom zie je het zelf dan niet? Tsja... ontkenning -alles gaat toch goed ik red het toch prima... -ach het komt wel weer goed.
We nemen ons zelf dan in de maling... ons gevoel leidt niet meer, maar ons hoofd... en waar stopt het dan? Totdat je naar een dokter gaat en er wordt iets gevonden/gezegd.. dan gaan we het roer om gooien maar ... waar beginnen we ... en eigenlijk weten we dan dat we veel eerder hadden moet ingrijpen- echter is dit wel het moment van verandering want dan pas beseffen we kunnen zo niet door gaan...!

En dan ... psychologen - maatschappelijk werkers - veel praten en bespreken. Maar Pffff ... daar hebben we geen zin in want we willen gewoon weten wat de oplossing is voor ons probleem?
Nou dat is je eigen grenzen weer leren kennen... tot waar kan ik gaan ... nee zeggen ... een dagje zonder telefoon ... weer voelen waar heb ik eigenlijk behoefte aan!
Maar voordat we erkennen dat we niet meer voelen moet er eerst nog wat veranderen in de maatschappij! Nee het is niet erg dat je hulp zoekt omdat het jezelf even niet lukt...! Dat maakt je geen minder mooi mens.
Sta op en kies voor jezelf... nog voordat de dokter zegt het is tijd om te gaan verwerken - rustig aan te doen - burn out te hebben - of wat dan ook...! Bepaal je eigen koers in je leven... Ontspan weer en leer weer voelen (en dat is zo fijn) wat wil jij...!

Reactie schrijven

Commentaren: 0

Praktijkgegevens:

Samantha Kiewiet, GevoelsCoach.frl

F. Domela Nieuwenhuisstraat 1,

8862 WB Harlingen 

 

Telefoonnummer + Whatsapp: 

(+31) 6 52 66 05 24 

 

E-mailadres:

info@gevoelscoach.frl

 

Actief op Facebook & Instagram